Friluftsliv og Backpacker kiter på Femunden

En todagers kitetur til Norges nest største innsjø Femunden, starter tirsdag ettermiddag med avreise fra skolen. 27 elever fra backpacker/ekstremsport- og friluftslivslinja, samt to lærere, ankommer Båtstø camping på Elgå sent tirsdag kveld. Der venter oppvarmede tømmerhytter som er klare til innlosjering. Planen for neste dag gjennomgås før hver enkelt legger noen ekstra pinner i vedovnen og trekker dyna oppunder haka.

Onsdag ankommer med flott kaldt vintervær, men vinden lar vente på seg. Kristian backpackerlærer, tar med linja si ut på isen og rigger utstyr, mens  Per friluftslivslærer, tar med gjengen sin på en introduksjonstur med ski og pulk. Økta før lunsj blir slik, men etter lunsj sier yr at vinden skal komme, og yr er til å stole på! Vinden kommer, alle mann alle kommer seg ut på isen, og etterhvert er det både treningskiter og fullsizekiter i lufta. Det jobbes i team og noen får såpass kitekontroll etterhvert, at de spenner på ski eller snowboard og får kjørt kite noen drag. Aktiviteten og vinden vedvarer til mørkets frembrudd.

Etter en god middag, lagd i koiene, møtes vi til sosial sang- og spillstund i fellesrommet, Fjøsstuggu, på Båtsø. Stor stemning, sang for full hals og blide fjes preger kvelden. Planen for neste dag blir gått igjennom.

Torsdag ankommer med det nydeligste februarvær. Fravær av vind er et faktum, og det legges en alternativ aktivitetsplan. Noen tar med spader, brett og ski, og lager en hoppbakke i skogen for lek og moro. Andre finner frem langrennski og tar en skitur til fjells, men ytterligere noen spenner ski og legger ut på skitur med kryssing av Femunden som mål.

En flott start på kitesesongen i nydelige omgivelser øst i Sør-Norge.

 

Skriv en kommentar