Årets bistandsmaraton

Tidligere denne uka arrangerte Elverum Folkehøgskole maraton til inntekt for bistandsprosjektet vårt i Uganda, og for sanfolket i Namibia. Elevene fikk velge mellom syv ulike aktiviteter som skulle gjennomføres så lenge vi klarte, maksimalt 28 timer. Venner, familie og bedrifter sponset hver enkelt elev med et valgfritt beløp. Private sponsorer kunne bidra med maks 10 kr per time, men det er ikke noen øvre grense for hva bedrifter kan gi. Det var også mulig å gi et fast støttebeløp uavhengig av hvor mange timer eleven var i aktivitet. Elevene gjorde alt fra å stå på snowboard til å spille brettspill, og trosset både tretthet og kulde.

Elevene jobbet femti minutter og fikk ti minutt med pause for å slappe av, spise, gå på toalettet ol.  – altså gjøre det som ikke hører med i aktiviteten, før vi fortsatte med nye femti minutter.

Til sammen ble det samlet inn 154 130 kr. Et svært høyt beløp som viser hvordan vi kan nå store seiere ved hjelp av tålmodighet, samarbeid og evnen til å motivere hverandre.Pengene vil som nevnt gå til skolens eget bistandsprosjekt. I dag er det nærmere 800 elever ved de tre avdelingene på R.E.E.C. – nursery, primary og secondary, og ca 200 elever på Rena School (Bwera). Til sammen er det 40 ansatte. Fotballaget F.C. Bronken som blant annet har aktiviteter for døve, samt vårt nye jordbruksprosjekt står også svært sentralt.

Sammen kan vi forandre, og hver eneste inntjente krone går rett til prosjektet. Dette vil bety mye for mange, og det er vakkert å se hvordan elevene har jobbet og menneskene rundt oss har støttet.

Tusen takk til våre snille lærere, supre medelever og flotte sponsorer. Vi løfter hverandre opp og fram!

Skriv en kommentar