Hva skjedde uke 47

Endelig kom den tiden på året hvor skolehverdagen vår blir litt rarere…nesten som å leve i et eventyr. Og grunnen til det er at vi på søndag kl 11 sparket i gang den niende utgaven av vår første temauke for skoleåret, nemlig “Rare eventyr”.

Opplegget går ut på at alle elevene på tvers av linjene ble delt inn i sju forskjellige grupper. Hver gruppe trakk seg et folkeeventyr og en moderne låt fra hitlistene. Med dette materialet skulle hver gruppe gjennom en kreativ prosess lage sin egen versjon av eventyret med nytt manus, nye karakterer og en ny litt rar vri – derav navnet “rare eventyr”. I tillegg til å være skuespillere har elevene kunnet jobbe i serverings gruppe, dokumentasjons gruppe, scenografi gruppe eller med lyd/lys. På tre dager skal alt være klart for å spille forestillingen for ca 500 barn fra 1-4 trinn i Elverum.

I tillegg til å jobbe med selve skuespillet, har vi denne uka også hatt fokus på kulturelle opplevelser. Mandag kveld var det stor visning av kunstfilmen “Across the universe” som er en fantastisk film basert rundt musikk av The Beatles. Tirsdag kveld fikk vi storfint besøk fra Eina på Toten, og søskenbandet Narum som kom hit med Hammondorgel og det hele for å spille en intimkonsert i peisestua vår. Onsdag kveld sto vi selv for underholdninga da band valgfag med kong Halvor arrangerte årets første “Åpen scene”. Her ble det veldig mange flotte innslag, med et sterkt håp for at framtidas åpne scener vil bli fantastiske. Etter en god premieremiddag torsdag kveld med diverse kåringer og god stemning, så klinket Arild og Geir til med litt Prøysen til dessert, med en liten time hentet fra forestillingen “Prøysen lapsgaus”. Og så, etter tre flotte forestillinger og det som kanskje er ny rekord i opprydning, er rare eventyr 9 historie. En fantastisk flott uke med gode kreative og sosiale prosesser som har gjort sitt til at alle elevene nå kjenner enda noen flere enda litt bedre.

Nå bare gleder vi oss til at foreldre og familie kommer hit til helga, så vi får spilt det en gang til for dem. Og til dere som kommer på besøk – det er bare å glede seg og evt tøye kjeven litt på forhånd og forberede seg på mye god latter.

Skriv en kommentar