Rare Eventyr dag 4!

Da er vi kommet til den siste hele dagen før skuespillene skal framføres på torsdag, og alle jobber med å gjøre alt så feilfritt som mulig! I går hadde vi trioen NARUM på besøk som hadde en fantastisk konsert for oss i peisestua. De skriver mange av sine egne sanger og har en folk-pop type musikk. Elevene går enda å tenker på de gode sjokoladekjeksene som ble servert i går, samtidig som de fokuserer på øvingen de skal gjøre i dag. Kostyme- og sminkerommet er fullt av skuespillere som ferdiggjør troll-sminken eller Askeladden-kostymene sine. Vilde Tveito, fra teaterlinja, snakket om hvorfor hun har likt uka så langt: “Når vi produserer ting blir vi bedre kjent, du har det mer gøy med fantasien og du kan gjøre hva du vil eller bruke andres ideer. Det er på en måte mer åpent enn når du arbeider med en monolog eller bare noe med deg selv og lager en karakter”. Alle syngingen, spillingen og dansingen har garantert fått folk sammen- jeg har aldri sett så mange folk danse “floss dance” sammen før.

På scenen tar skuespillerne på seg roller helt annerledes fra seg selv; gutter blir til bestemødre og jenter blir til troll, men hver elev får personligheten sin til å skinne gjennom rollene sine. Vegard Mundal fra gruppe 4 sin Rødhette og Ulven, snakker om hva han syntes om rollen sin som bestemor: “Jeg har mye selvtillit her, jeg nyter virkelig rollen min. Det er morsomt, jeg tar det ikke for seriøst”. Gruppe 4 sin tvist på Rødhette og Ulven inkluderer en sang på slutten, to ulver og en gruppe med trær som beveger seg mystisk. I gruppe 3, som baserer seg på Syvende far i huset, er Bram Van Iterson selvsikker på gruppen sin sin opptreden. “Jeg er optimistisk. Alle husker teksten og sånt, de er gode skuespillere”. Syvende far i huset er blitt omgjort til Syvende monster i huset, og har blant annet en dansekonkurranse og en mengde kjeltringer fra pixar og disney. Med opptredenen allerede i morgen skynder alle seg med ting som å feste litt flere lyslenker, male litt flere skilt og forsikre seg om at alt er perfekt! Vi gleder oss!

In english:

It’s officially the last full day before the performances on thursday, and everyone’s working hard to make everything as flawless as possible! Last night we had the musical trio NARUM come to visit us and play a great concert in the peisestue; they have a very folk-pop style of music and write a lot of their own songs. While the students are still thinking about the chocolate chip cookies served yesterday, they are also focusing on their dress rehearsals today! The costume and makeup room is packed with actors putting the finishing touches on their troll makeup or their Askeladden costumes. Vilde Tveito, from the drama course, talked about why she’s enjoyed the week so far: “When it’s productions then you get to know people better, you have more fun with imagination, you can do stuff you want or use other’s ideas, and it’s kind of more open as then just when you’re working with a monologue or just with yourself and creating a character”. Certainly all of the singing, acting, and dancing has brought people together- I’ve never seen so many people floss dance together.

 

On stage, actors take on roles wholly unlike their true selves; boys become grandmothers, girls become trolls, but each student shines their personality through their roles. Vegard Mundal, from group 4’s Rødhette og Ulven, discusses how he feels about playing the grandmother role: “I’m feeling really confident; I really enjoy my role, it’s fun, I don’t take it too seriously”. Group 4’s twist on Rødhette og Ulven includes a song at the end, two wiley wolves, and a group of mysteriously moving trees. In group 3, which is a revamp of Syvende far i huset, Bram Van Iterson is equally as self-assured about his group’s performance: “I’m confident. Everybody knows the text and stuff, they’re good actors”. Syvende far i huset has been twisted to become Syvende monstre i huset, and features a dance battle and a myriad cast of pixar and disney villains. With the performance dawning on the school tomorrow, everyone’s hurried to string up some more fairy lights, paint a few more signs, and make sure everything is perfect! Here’s for tomorrow’s show!

 

– Dokumentgruppa

Skriv en kommentar