Rare Eventyr, plutselig dag 3!

Da er det offisielt dag tre og vi har bare to dager igjen til den store visningen! Alle er nervøse, men ivrige med tanke på torsdag. Peisestua har sakte men sikkert blitt fylt med pyntelys, kranser og god stemning og elevene har jobbet hardt med å etterligne troll, bli gjort om til feer og danset mye. På kjøkkenet har de jobbet muntert og laget pepperkaker og brownies, og det har strømmet musikk fra storsalen i hele dag. Dokumentasjons-gruppa har hatt hendene fulle med all aktiviteten på skolen- de har jobbet med utallige photoshoots med skuespillerne, vlogger som nå kan sees på skolens youtube-kanal, og til og med en dokumentar om uka!

Vi spurte Arild Sveum, musikklæreren her på skolen, hvordan det går med musikken for uka: “Så langt har elevene gjort jobben vår ganske lett, de gjør det veldig bra og de har vært veldig kreative med ideene sine”. Arild og Halvor Thorsnes er vårt live band til forestillingene, siden hver gruppe har fått en kjent sang de skal forvandle til å passe skuespillet. “Hvert år er annerledes; dette året kommer til å bli flott”. Skuespillerne ser ut til å ha samme optimisme som Arild. Mali Austad fra gruppe 2 er nervøs, men forhåpningsfull for gruppens versjon av Askeladden som kappåt med trollet. “Det er alltid litt ekkelt å framføre noe foran et publikum, men jeg er veldig optimistisk”. Sofie Kvitberg fra samme gruppe er enig og får fram at elevene virkelig er godt i gang: “Folk begynner å bli mer energifulle i rollene sine”. Ellen Vrålstad fra gruppe 6 forklarer hennes gruppes kreative tvist på deres fortelling: “Vi jobber med Reveenka, men vi har endret litt på den. For det første så er det ingen som dør, det er bare en skilsmisse. Vi følger ektemannen og hans jakt på den riktige personen”. “Vi prøver for det meste å ikke ta det så veldig seriøst og bare gjøre det gøy”. Resten av uka burde bestå av en mengde aktivitet nå som Elverum gjør seg klar til sin niende Eventyruke- følg med!

 

In english:

It’s officially day three and as we only have two days left until the big show, everyone is nervous but eagerly anticipating Thursday. As the peisestue has slowly been taken over with fairy lights, garlands, and general good cheer, the students of Elverum Folkehøgskule have been hard at work imitating trolls, turning into fairies, and doing a lot of dancing. The kitchen has been warm and cheerful with pepperkake and brownies, and storsalen has been alive with the sound of music all day. The documenting group has had their hands full with all the activity going on here- countless photoshoots for all the performers, vlogs that can be now watched on our youtube channel, and even a documentary about the whole week!

We caught up with Arild Sveum, the music teacher here at Elverum, and asked him how the music for the week’s been going: “So far, [the students] make our jobs quite easy, they are doing very good; they have been very creative with their ideas”. Arild and Halvor Thorsnes are our live band for the skits, as every group must take a famous song and twist it to fit their fairytale. As for Arild’s confidence in this year’s performance, he is very positive; “Every year is different; this year will be great”. The performer’s seem to match Arild’s confidence- Mali Austad from group 2 is jittery but hopeful for her group’s rendition of Askeladden som kappåt med trollet: “It’s always a bit ticklish to perform something for an audience, but I’m really optimistic”. Sofie Kvitberg, from the same group agreed and concurred that all of the students are really whipping into shape; “People are starting to be more energetic and acting in their role”. Ellen Vrålstad, from group 6, explains her group’s creative twist on their classic folktale: “we’re working on Reveenka (the fox widow) but we changed it a bit, so first of all no one dies and it’s just a divorce, we’re following the story of the husband and his hunt for the right person”. “Mostly we’re trying to not be very serious and make it funny”, she expressed. The rest of the week should prove to be a whirlwind of activity, as Elverum readies itself for our ninth annual Eventyruke- stay tuned!

Skriv en kommentar