Hva skjedde uke 44

Uke 44 var noe en kunne kalle en noenlunde normal uke på skolen med fellesfag, valgfag og linjefag i tillegg til alt mulig annet. Det ble feiret Halloween som programkveld, det ble kjempestemning med karaoke på kulturkafé og vi fikk komme å se Elverum Barnemusikkteater sin årlige fantastiske forestilling som i år er “En julefortelling” av Dickens. Og apropos jul…vi fikk årets første snøfall denne uka, noe som gjorde at ur-instinktet i våre kjære snowboardere og twintipere våknet veldig til livs noen timer…før regnet og varmen kom tilbake.

I fellesfag denne uka hadde vi på mandag en PPU student i praksis som fikk lov til å ha miljøfag om ulvens innvirkning på friluftslivet. Vi rakk også å synge litt, med spesielt fokus på en politisk 4.stemt sang fra Sør Afrika. Leger uten grenser (på hjul) var på besøk fredagen, og snakket om sitt medisinske nødhjelpsarbeid, viktigheten av å være en helt uavhengig organisasjon, at de presser prisene til legemiddelindustrien og i hele prosessen har fokus på informasjonsspredning og vitnesbyrd. De hadde også med seg en mobil utstilling.

På seminaret denne lørdagen etter strålende faglig forum av Snowboard/Twintip, fikk vi besøk av Håkon Lislerud som var her og fortalte om sine år som fotograf. Dette seminaret heter “Det moderne slaveriet”, og tar for seg menneskerettigheter og brudd på dem med spesiell vekt på landene lengst i øst. Det er en sterk og personlig fortelling med mange følelser.

Det ble arrangert en helaften med Halloween på skolen i regi av en egen elevkomité. Folk strømmet til i de utroligste kostymer og matsalen var pyntet som seg hør og bør av en kreasjon basert blant annet på ryggraden til en nyslaktet elg…pent. Det ble i tillegg til kostymekonkurranse også konkurranse i gresskar utskjæring, quiz, disco og litt monster taco til kvelds.

Linjeaktiviteter denne uka:

Afrika – Bistand/Kultur: Startet uka i Namibia med innspurt der, før det ble et døgn på reisefot før herlig gjensyn med skolen og medelever/kollegaer torsdag morgen.

Fornøyd gjeng foran de ny flotte klasserommene. Det forrige var knapt nok et bøljeblekkskur.

Backpacker/Ekstremsport: Onsdag: BP hadde tabatha (styrke) og yoga sammen med snowboard. Svetten drev av elever og lærerar. Musikken dundra og sener og ledd fikk strukket seg. Torsdag. Planlegging av Norden tur.

Foto/Opplevelser: Elevene jobbet videre med oppgaven selvstendig utviklingsprosjekt. De gjør ulike fototekniske undersøkelser for å få mer erfaring på ett område de ønsker å bli bedre på. Elevene har valgt alt fra stjernebilder, timelapse, low key foto og studiobilder med farget lys.

Friluftsliv/Ekstremsport: Sammen med studentene så var gjengen oppdelt i mindre lag og gikk sine egne planlagte turer med enkel standard på overnatting under presenning.

Kunst/Opplevelser: Kunst har formet og pyntet masker som skal brukes på preformanceforestillingen sammen med teater neste uke.

Musikkproduksjon – Live/Studio: Vi jobbet videre med rytmeteori og improvisasjon. Vi startet også opp med forberedelser til konsert 28.11 med kun egenprodusert musikk.

Norwegian – Culture/Aventure: Vi begynte på en suggestopedisk syklus  der vi brukte teksten “Framtidsdrømmer”. Vi så den norske filmen “Hodejegere” og en mindre gruppe leste, snakket, lagde spørsmål og svar om menneskehandel.

Snowboard/Twintip: Vi trente yoga og tabatha sammen med backpacker den ene dagen, og brukte svømmehallen i Ankerskogen på Hamar til trening og lek i vann den andre dagen.

Teater/Musikal: Det er masse jobbing med monologene om dagen, siden det er premiere om en drøy uke. Vi ga hverandre tilbakemeldinger på selve tekstarbeidet, og jobbet også masse med sangteknikk og uttrykk. Vi samarbeidet også med kunst om uttrykk.

Ellers verdt å nevne:

  • Programmet til filmfestivalen Movies on War ble sluppet på torsdag. Http://moviesonwar.no/festivalprogram
  • En latinsk tekst ble for første gang sunget med riktig uttale i kor valgfag pga en elev som kan latin.
  • Det var knallsuksess med karaoke på kulturcafé. Folk liker å synge!

Om du er interessert i å ta del i vår fargerike og interessante hverdag, er det fullt mulig å melde seg på nyhetsbrev nederst på denne siden.

Skriv en kommentar