Kunstlinja utforsker Berlin

Forrige uke dro kunstklassen til Berlin for å oppleve kulturen, kunst og historie fra Berlin.

Vi bodde i en leilighet rett utenfor sentrum, sammen fordelt på flere rom, og elevene hadde også ansvar for hvert sitt måltid på denne turen, og noen hadde ord for dagen. Mye skal oppleves, og allerede første dag i hovedstaden dro kunstelevene til Reichstag, Tysklands storting. Her gikk vi i den store kuppelen på toppen av bygningen, og fikk fantastisk utsikt over Berlin.

Neste dag fikk elevene fylt på med litt kunnskap og historie om Jerusalemkonflikten på det jødiske museet, hvor vi ble guidet rundt. Etter en kort lunsjpause, sto street art på programmet, vi gikk blant annet langs Berlin muren, og fikk se fantastiske kunstverk. Vi beveget oss mot det urbane kulturområdet RAW, i sentrum av Berlin. Her fikk vi observere de graffiti-dekkede veggene, og lære litt om områdets spennende historie.

Dagen etter brukte vi til en sykkeltur på 5 timer rundt om i Berlin. Vi syklet blant annet forbi Holokaust Memorial, Berliner Dom, Seierssøylen, og Checkpoint Charlie. Vi hadde et lengre stopp på Gedächtniskirche, som ble bombet av de allierte under 2 verdenskrig. Lunsj spiste vi på “Anna Blume”. Vi syklet også langs Tigergarten og Unter der Linden. Elevene fikk avslutte dagen med litt akt tegning.

Den siste dagen dro vi ut i ti-tiden for nok en guidet tur gjennom Berlin by. Denne gangen gikk vi i Berlins bakgater og skydde unna de mest kjente turisttraksjonene. Her var også fokuset Street art, men gikk enda mer i dybden av denne kulturen. Med en gripende god forteller til guide, gikk vi en hel time over tiden, og var ganske utslitt mot slutten. Denne dagen fikk vi også litt tid til å shoppe og utforske byen på egenhånd. Vi endte dagen sammen på en koselig vegetarresturant, med deilig mat og godt selskap. 

Skriv en kommentar