Friluftsliv/Ekstremsport nyter det våte element i danmark

Friluftsliv/Ekstremsportlinja starter etter høstferien med en ukes tur til Danmarks vestkyst, nærmere bestemt Hvide Sande og Klitmøller for windsurfing og surfing. Vi bor på stedet, 15 meter fra vannkanten. Godt vær og herlige nybegynnerforhold møter oss dag 1. Alle får god opplæring av instruktør Kim. Vi rekker en strandpromenade ved Vesterhavet før middag og søvnen tar oss.

Dag 2 byr på litt mer utfordring værmessig. Mer vind og mer urolig vann gir gjengen den nødvendige utfordringen for å merke hvor artig denne aktiviteten kan være. Alle fikser dette strålende.

Vi tar farvel med Hvide Sande etter endt windsurfing og setter kursen nordover langs Jyllands vestkyst. Nystrup Camping og Klitmøller er neste stoppested. Dag 3 byr på perfekte nybegynnerforhold for bølgesurf. Godt instruert av backpackerlærer Håkon tar elevene fatt på bølgene og viser et utrolig pågangsmot. Denne innsatsen gir resultater og de aller, aller fleste mestrer også denne aktiviteten på sitt nivå.

Skriv en kommentar