Drømmedag for gutta med Herrenes Aften

Slik som mange tidligere elever vet, er det en tradisjon på Elverum folkehøgskule å arrangere en herrenes aften og en damenes aften. Hvert kjønn har en kveld hvor de skal skjemme bort det motsatte kjønn. Lørdag 22. September var det oss jentene som hadde ansvaret for å varte opp gutta på den måten vi måtte ønske.

Vi møttes flere ganger I løpet av dagene før den store dagen og hadde «jentemøter». Tilstelningen skulle holdes så hemmelig som over hode mulig frem til lørdag, så det var altså helt nødvendig å la gutta tro at vi diskuterte jentedrama de gangene skolen tømtes for jenter. Nå må det nevnes at årets kull har et dominerende antall jenter. Rundt 40 av 130 elever er gutter, og de er derfor i kraftig undertall.

Ettersom disse «jentemøtene» ble holdt nesten hver dag ble gutta mer og mer nysgjerrige på hva vi holdt på med. Mens vi gjennom hele uken fortsatte å skylde på jentedrama bestemte guttene seg for å holde eget privat guttemøte i matsalen på fredagskvelden. Moro var det da de ga ut referat fra møtet, hvor de stolt kunne dele med resten av oss jentene hvilken ostepoptype som var best og at slengbukser ikke ser bra ut.

Videre til den faktiske «herrenes aften». De forskjellige linjene hadde ansvaret for hver sin del av dagen, men alle jentene fik bidra og være med der de ville. Fotojentene bakte boller og lagde kakao til fellesfrokost klokken 08.00 før ord for dagen klokken 09.00. Afrika/bistand hadde spa etter seminaret klokken 14.00, hvor gutta fikk kose seg med massasje, neglelakkering, fletting og ansiktsmaske. Engasjementet var over all forventning. Massørene hadde hendene fulle og det samme fikk fletteree da boysa med lengst hår ville ha fletter. Neglelakk ble også meget populært. Gutta fikk velge farge på neglelakken og hadde ofte bestemte formeninger om hvilke de ville ha på hvilke fingre. Likevel var kanskje det mest i øyenfallende, de mange avslappede som lå henslengt på sofaene i peisestua. Det var med andre ord kjempegod stemning og mye kos!

Etter hvert ble det grilling til middag arrangert av snowboardjentene og vår kjære kokk Ketil J

Høydepunktet var mest sannsynlig underholdningen etter grillinga. Backpackerne hadde ansvar for å sette opp et show senere på kvelden. Selv om ansvaret lå på ei gruppe var jenter fra alle linjer med. Utgangspunktet for fremvisningen var en parodiering av flere av gutta på skolen. Et utvalg av guttene ble parodiert av jenter fra samme linje. Her ble det utbrodert om særegenheter og karakteristikker som vi har lagt merke til i løpet av de fem (!!) ukene vi har vert her. Det ble veldig godt mottatt etter latteren og dømmeJTil slutt var det friluftslivjentene som hadde forberedt bålplassen ved Søbakken barneskole. Der ble det bålkos, prat, sang og smores til seint på kveld før teaterjentene tilbød kake i peisestua.

Alt i alt tror jeg begge kjønn syntes dette var en veldig morsom dag. Etter det jeg har fått inntrykk av koste gutta seg veldig, og satte pris på opplegget vi hadde stelt i stand. Meget hyggelig tradisjon synes nå jeg neste gang er det vår tur og jeg er meget spent på hva gutta finner på til «damenes aften».

XOXO Nora Bellika (Foto/Opplevelser)

Skriv en kommentar