Hva skjedde uke 38

Absolutt ingen uke er lik på Elverum Folkehøgskole, men få uker er så varierte som denne uka her. Vi snakker altså linjedag, selvbergingsdag, forberedelsesdag til kaotisk dag, kaotisk dag med over 2000 besøkende samt en helt vanlig fredag. Og så kom helga med seminar med Frida Ottesen om forbruk og gjenbruk samt en fantastisk lørdag hvor herrene blir oppvartet av damene etter alle kunstens regler.

Her er litt fra hver linje:

Afrika – Bistand/Kultur: Afrika med hovedansvar for Aktiv for andre, innsamling av premier til den og foreldrehelgen, nytt besøk hos de eldre og litt ekstra ansvar på kulturcafeen. I tillegg til bær- og epleplukking.

Backpacker/Ekstremsport: Mandag var Backpackerne i Gull-lia i Trysil på stisykling.

Foto/Opplevelser: Foto/Opplevelser ferdigstilte valgfri oppgave (iscenesatt bilde, candid eller motsetninger). Jobbet som fotografer og stod i fotobu på Aktiv for Andre.

Friluftsliv/Ekstremsport: Vi var på garnfiske og fisket sik til eget bruk.

Kunst/Opplevelser: Kunstelevene var på Norsk Skogmuseum og satte seg inn i kunsten til Terje Risberg. De fikk også anledning til å bli litt kjent med kunstneren og hvordan han jobbet med bildene da de var med på kunstsamtale med han på kvelden.

Musikkproduksjon – Live/Studio: Vi startet opp et låtskrivningsprosjekt hvor resultatet av komponeringen skal spilles inn i studio. I tillegg var det forberedelser og gjennomføring av konsert på Aktiv for Andre.

Norwegian – Culture/Adventure: Denne uka har vi forberedt Aktiv for andre. Vi har lært oss setninger og fraser som vi fikk praktisert når vi solgte kaker, vafler, tomatsuppe, saft, pølser i brød mm i kafeteriaen på Aktiov for andre. torsdag. Elevene i klassen opplevde at det gikk helt greit å kommunisere på norsk med barna.

Snowboard/Twintip: Har jobbet og vasket som noen helter på kjøkken-/vaktmestertjeneste.

Teater/Musikal: Teater/Musikal har denne uken forberedt til Aktiv for Andre med ansiktssminke. Dette gjorde vi sammen med Kunst. Vi har også vært på Teaterdagene på Lillehammer i helgen på kjempebra teaterkurs.

 

Selvbergingsdag: På tirsdag var det alle mann til pumpene for å gjøre en innsats både for vår egen del og for miljøet vårt. Som oppstart var det i miljøfag en film om hvordan mennesker i jungelen overlever ved å jakte og sanke sin egen mat. Etter lunch kom sola, og dermed var det å sette igang hordene med plukking av bær, epler, nyper, rogn og sopp. Vi ryddet også opp på eiendommen og samlet masse småbusker, kvist og kvast som ble slengt i en container og kjørt vekk. Dette resulterer i masse matvarer vi skal bruke utover skoleåret, samt en ryddig tomt til alles glede.

Aktiv for Andre: På torsdag var det klart for Aktiv for Andre, hvor over 2000 skolebarn i Elverum kommer hit for å løpe og sykle til humanitære formål som skolene velger seg. Veldig gledelig da at mange velger å støtte vårt eget skoleprosjekt i Kasese, Uganda. I tillegg skal det være en morsom dag med aktiviteter i regi av oss, Elverum Fotball og Elverum videregående. Det blir organisert skattejakt, konsert fra scena og en fantastisk oppvarming/avslutningsdans som alle er med på. Resultatet blir en fantastisk dag både for oss arrangører og for våre besøkende.

Foto. Mari Ausand Braaten

Foto. Mari Ausand Braaten

I fellesfag fredagen, så er det et lite oppspark til filmfestivalen Movies on War, som er hvert år i Elverum ca 3.helga i november. Elevene får hilse på daglig leder for festivalen Øystein Egge samt koordinator Karoline Hovsengen. Vi viser også filmen City of Ghosts, som handler om IS’ inntog i byen Raqqa i Syria, og om hvordan lokalbefolkningen risikerer livet for å dokumentere grusomhetene de blir utsatt for.

Som seminar får vi besøk av Frida Ottesen som snakker til oss om forbruk og gjenbruk.

Til programkveld så arrangerer alle damene på skolen en helaften for alle herrene. Vi snakker pølsefest, grillings, pedikyr, massasje og et kjempeshow fra scenen. Alle herrene spurt var enige om at det hadde vært en fin dag.

Vår fantastiske gjeng på drift har følgende å melde:

Drift var med å forberede det tekniske og praktiske til Aktiv for Andre. Fikse nok strøm til bruk både i serveringsstasjoner og til uteanlegget, i tillegg til forberedelse til forskjellige baser utenfor bygningene.

Selvberging, sammen med snowboardene fjernet vi resten av kvister etter felles selvbergingsdag med de fleste elevene.

Har båret ved til vedboden og klar til vinterforbruk.

Har ryddet bort søpla både ved parken og stedene rundt skoleområdet.

Nok engang, uke med aktiviteter som ga meningen og lærerikt for både os driftspersonalet og elevene…!

 

Alt i alt en kaotisk uke. Nå blir det mer normale tilstander med valgfag og greier de to neste ukene før høstferien. Meld deg på nyhetsbrev nederst i saken. 🙂

 

Skriv en kommentar