Friluftsliv/Ekstremsport vandrer og garnfisker i Sølenriket

Uke 37 melder om friske og våte forhold i fjellet. Tildels sterk vind er meldt i tillegg. Dette hindrer overhodet ikke Friluftsliv/Ekstremsport klassen å gjennomføre sin planlagte vandring i området Rendalssølen sammen med Klaraelvdalens Folkhøgskola i Støllet. Klaraelvdalen stiller med to turledere, som leder hver sin gruppe. Vi er to lærere med og følger en gruppe hver på vandringen.

Felles møteplass og campsite på ettermiddagen er Nordre Sølenhølet på nordvestsiden av Rendalssølen. Startpunktet for vandringen er området Sandbu på sørsiden. Det blir delt inn i to grupper som går inn til møtestedet fra ulike steder. En nordlig og en sørlig trase. Den nordlige følger stier, mens den sørlig er stort sett terrenggåing.

Gruppene tar avskjed, ønsker hverandre en god tur, og turen er i gang. Kort tid etter styrter regnet ned. Litt våt første dag kulminerer med strålende ettermiddags- og kveldssol, slik at utstyret får hjelp til å tørke.

 

Dag to rinner værmessig bedre enn ventet, men omtrent halvveis ut i den, åpner himmelens sluser seg, vinden øker og resten av dagen blir våt fram til campsiten, og utover kvelden. Her må det tas i bruk større stein til hjelp for å holde plugger forankret i bakken. Utstyr, klær og folk blir satt på prøve utover kvelden og natta.

Dag 3 starter vindfullt, men lysner betraktelig og sola trenger igjennom. En gruppe når nesten toppen på midtre Sølen, vinden hadde ikke løyet der, mens andre kikket litt på fjellflora i området rundt Misterdalen.

Dag 4 viser seg som værmessig god, og vandringen ut igjen av området starter. Sølenskaret blir forsert og vi vandre i samlet flott til siste campsite.

 

Etter felles avslutning ved utgangspunktet for turen dag 5, tar vi en god oppsummeringa av turen og en varm avskjed. Norske og svenske folkehøgskoleelever har knyttet noen bånd i løpet av en ukes vandring i flott, norsk natur.

 

Friluftliv/Ekstremsport åpner uke 38 med garnfiske i vakre Sølensjøen fra mandag til tirsdag. Med en herlig basecamp på Fiskevollen og Ola Seming Undseth som mentor, blir dette en flott fjellopplevelse.

Skriv en kommentar