To teatermasker. Ikon

Linje

Teater/Musikal

Folkehøgskole, teater og musikal! Følg din lidenskap for teater, sang og dans! Dykk inn i teater- og musikalverden, få solid faglig påfyll og opptre i kjente skuespill og musikaler. Delta på workshops og se utrolige artister i London, Praha og Berlin!

Om Teater/Musikal

Bli trygg på scenen med Teater/Musikal på Elverum folkehøgskole.

Har du en lidenskap for teater? Er du nysgjerrig på en teaterverden bestående av sang og dans? Drømmer du om å spille i en kjent musikal? Da har du mulighet til å gjøre dette hos oss! Her får du utvikle deg som skuespiller og være med på alle prosessene rundt teater- og musikaloppsetninger.

Det å bli trygg på sce­nen er vik­tig og noe du kan ta med deg videre i livet. Tea­ter/Musikal-linja gir deg mulig­he­ten til opp­le­velse, utfors­king og utford­ring. Og enda mere til!

Elverum folkehøgskole Teater Musikal på scena

Pris

Rom med eget bad
119 340,-
Rom og felles bad
113 200,-

Studiet støttes av Statens Lånekasse.
Les mer om priser.

Lærer

Beate Østbye

Produksjoner

Vi har flere oppsetninger i ulik omfang.

Først ut er et «10 minutters program» laget og satt sammen av deg selv. Programmet inneholder en selvvalgt monolog og sang, samt en bevegelsessekvens.

Videre setter vi opp en stemningsfull familiemusikal i førjulstiden – «Den store nissejakten». Disse forestillingene spilles for barnehager i kommunen, i tillegg til åpne forestillinger på kveldstid. Hundrevis av barn kommer til folkehøgskolen i løpet av forestillingsdagene og billettene er utsolgt lenge før vi har begynt med prøvene.

Vi har også flere innslag på julegateåpningen i Elverum by, for nærmere 1000 publikumere.

Etter jul følger arbeidet med et rent teaterstykke. Vår alles «Romeo og Julie», men denne klassikeren utspiller seg slettes ikke i Verona…

Årets hovedproduksjon er en stor musikal. «Hair», «Fame», «Rent», «Hairspray», «Mowgli» – mulighetene er mange for en stor oppsetning. Vi har flere profesjonelle samarbeidspartnere innenfor lyd og lys som vi leier inn til dette prosjektet. I tillegg vil du få muligheten til å lære noe om andre sider i teaterverden også, som å produsere kostymer og lage kulisser. Her vil det bli arbeid nok fra morgen til kveld.

I tillegg får du se et tyvetalls profesjonelle forestillinger i løpet av året, både i innland og utland.

 • Unikt 10 minutters program – solo
 • Den store nissejakten – familiemusikal
 • Julegateåpning
 • Romeo og Julie – with a twist
 • En stor musikal – Hair, Fame, Rent etc

Emner

 • Auditionteknikk
 • Bevegelse
 • Grunn­lags­øvel­ser
 • Impro­vi­sa­sjon
 • Lyd og lys
 • Koreografi og dans
 • Maske­- eller dukkespill
 • Monologarbeid
 • Musi­ka­lforestilling
 • Musikkteaterhistorie
 • Notelære
 • Rolleinnstudering og tekstforståelse
 • Skue­spill­tek­nikk og scenisk tilstedeværelse
 • Stemme­bruk og sang
 • Studieturer i inn- og utland
 • Teatersminke
 • Teaterforestilling

Stemmebruk og sang

Alle produksjoner gir deg mulighet til å bruke stemmen på ulike måter. Det er en viktig del av ditt instrument som kan utvikles og trenes opp til å uttrykke sinnsstemninger og følelser.

Du vil kunne opptre både som solist og synge i ensemble. Det er også mulighet til å velge valgfag som bl.a Kor, Band, Djembe, Gitar, Piano, Musikklytting.

«Når det blir mye følelser i en scene og det ikke lenger er nok å snakke…. så må man synge!»

Bevegelse og dans

Dans gir forestillingene et løft og er et must i en musikalproduksjon. Danseøktene vil i hovedsak fokusere på show- og musikaldans.

I tillegg må det nevnes at Teater/Musikal linja opptrer med et danseinnslag for 2000 barn og unge!

Ønsker du å fordype deg enda mer i dansefaget, kan du velge Dans som valgfag. Det er også muligheter for å velge Zumba og Yoga.

«Og når det ikke lenger er nok å synge…. må man danse!»

Studieturer

Studieturer

Norsk Amatørteaterfestival

London

Berlin

Praha

Stu­die­tu­rer på teaterlinja.

I løpet av høs­tsemestret rei­ser vi til Lon­don, musikalenes hovedstad, for å opp­leve musi­kal­ar­tis­ter i ver­dens­klasse på sce­nen. I tillegg inneholder turen et stort faglig program med bl.a besøk på Shakespeare Globe Theatre, backstage tour på The National Theatre, billettshopping på Leicester Square, guidede turer, samt unike museumsbesøk og mye mer!

I vårsemestret opp­le­ver vi stor­by­ene Praha og Berlin. Vi starter i Praha med omvisning på The Nationale Marionette Theatre, workshop og dukketeaterforestilling, Black Light Theatre og museumsbesøk m.m. Det neste stoppestedet er den pulserende storbyen Berlin med bl.a sightseeing tours, Sachsenhausen memorial, og en meget spesiell omvisning under bakken…

Ellers er vi på turer både til Glitterheim, Trysil, Hamar og Oslo med seminarer, workshops og forestillinger. Vi deltar også på Teaterdagene på Lillehammer der du får med deg interessante kurs og NM i teatersport for amatører!

Bilder og film

Film

Filmer fra Teater/Musikal. Klikk øverst til venstre i avspillingsvinduet for å se mer.

Bildegallerier

Rom/Utstyr

Teatersal: Sko­len har en egen stor tea­ter­sal med opp­til 250 sitte­plas­ser. Salen er utrus­tet med pro­fesjonelt lyd– og lys­ut­styr. Sce­nen kan byg­ges ut etter eget ønske med scene­ele­men­ter. Salen kan byg­ges opp til amfi.

Black Box: Klasserommet vårt er innredet som en black box med speilvegg, piano, lyd- og lysutstyr.

Teatergarderobe: Vi har også en stor tea­ter­gar­de­robe med flere sminke­rom og et meget innholdsrikt kostymelager. Teaterklassen har ansvaret for driften av teatergarderoben med inn- og utlån.

Rom/Utstyr

 • Teatersal
 • Black box klasserom
 • Teatergarderobe

Forutsetninger

Hva trenger jeg?

På Teater/Musikal linja er det en forutsetning at du har stått på en scene fra før. Vi forventer at du har et engasjement for faget, har et åpent sinn og er forberedt til å jobbe med faget også utenom linjetimene.

Arbeidsformen varierer mellom arbeid på egen hånd, i smågrupper, veiledning individuelt og i grupper, og tradisjonell samtalebasert undervisning.

Av personlig utstyr trenger du sort arbeidstøy som du kan bevege deg i. Det er også en fordel dersom du har myke innesko.

Elverum folkehøgskole Teater Musikal scenekamp

Søknad

Søk på Teater/Musikal

Søknad kan sendes fra og med 1. oktober høsten før det aktuelle skoleåret, og opptaket starter 1. februar. Dette er likt for alle folkehøgskolene.

Det er viktig å være tidlig ute da mange av våre linjer erfaringsmessig blir tidlig fulle, og vi har et begrenset antall plasser på hver linje.

Etter 1. februar vil søkere fortløpende få tilsendt tilbud om skoleplass så lenge det er plasser ledig. Tilbudet blir sendt i posten, på mail og på sms. Hvis du har fått tilbud om skoleplass, og har takket ja til dette, er du sikret skoleplass.