Linjelogo for Kunst/Opplevelser på Elverum folkehøgskole

Linje

Kunst/​Opplevelser

Folkehøgskole, kunst og opplevelser! Vi reiser til Lofoten, Berlin, København, Barcelona og Venezia, og du får oppleve kunst, design og kultur. Vi jobber kreativt med 3D-printing, street art, tegning, foto, keramikk, konseptkunst og mange andre kunstformer.

Om Kunst/Opplevelser

Inspirasjon, kunst og opplevelser på Elverum folkehøgskole

Vi legger vekt på kreativ utfoldelse innenfor en rekke visuelle kunstformer, og har blant annet egen 3D- printer. Samtidig ønsker vi med studieturene å legge til rette for opplevelser som kan inspirere og skape nye erfaringer. Vi møter kunst, design og kultur andre steder ved å være med på workshops og kurs, besøke spennende gallerier og happeninger, eller bare suge til oss atmosfæren. Du får utforske ulike materialer og teknikker, og kan fordype deg på et av verkstedene.

Elverum folkehøgskole Kunst Opplevelser skisser

Pris

Rom med eget bad

113 225,-


Rom og felles bad

107 300,-

Studiet støttes av Statens Lånekasse.
Les mer om priser.

Lærer

Bente Knippa Vestad

Dette er emnene vi vil gå gjen­nom i løpet av året. Noen blir vekt­lagt mer enn andre, og vi prø­ver å til­passe oss ele­ve­nes ønsker.

Teg­ning: figur­teg­ning (kroki), por­trett, objekt­teg­ning og kom­po­si­sjon av stille­ben

Maleri: akryl, pas­tell og akva­rell

Gra­fikk: tre­snitt, lino, kob­ber­trykk og silke­trykk

Foto: bilde­kom­po­sis­sjon og digi­talt foto med bil­de­re­di­ge­ring

Kera­mikk: design av bruks­form og skulp­tur

Streetart

Konseptkunst

Vi prø­ver oss også på action­pain­ting, bil­de­ba­tikk og landart.

Studieturer

Studieturer

Barcelona

Lofoten

Berlin

København

Venezia

Studieturer med Kunst/Opplevelser på Elverum folkehøgskole

København er hovedstaden for nordisk design og kontrasten er stor fra gamle slott, via fribyen Christiania til moderne arkitekturperler som Den Sorte Diamant. Vi skal selvfølgelig smake på en flødebolle eller to, spise is med «guf» og besøke Copenhagen Street Food.

I Berlin venter desingmuseum og workshop i street art. Berlin er en pulserende by, med et fantastisk levende kunst og design-miljø. Her bugner det av spennende gallerier, museer og happeninger.

I Lofoten bor vi nær havet, naturkreftene og ikke minst lyset. En perfekt ramme for malekurs og arbeid med landskapsmaleri.

På turen til Barcelona besøker vi blant annet magiske Parc Guell og Sagrada Familia. En rusletur i brosteinsbelagte middelaldersmug skaper inspirasjon for arbeider når vi kommer hjem. Vi besøker ulike gallerier og museer; Picasso, Dali og Miro, før vi tar banen og ender opp ved europas eldste marked, ved siden av den moderne arkitekturperlen Torre Agbar. Det kjente matmarkedet La Bouqeria har mange fristelser for sultne mager, og her er det fint å gjøre innkjøp for hyggelig middag i leiligheten.

Venezia er byen med skjønnhet ingen annen by i verden overgår. Vi møter storslagen arkitektur, kanaler og historie. Her får vi følelsen av å gå 400 år tilbake i tid, og kan se og oppleve mesterverk fra tidligere tider. Samtidig besøker vi byens beste samling av moderne kunst på Peggy Guggenheim.

Elverum folkehøgskole Kunst Opplevelser i Riga

Bilder og film

Film
Bildegallerier
#efhs_kunstopplevelser på Instagram
The requested photo source cannot be loaded at this time. Error: OAuthPermissionsException Code: 400, This request requires scope=public_content, but this access token is not authorized with this scope. The user must re-authorize your application with scope=public_content to be granted this permissions.

Rom/Utstyr

Elverum folkehøgskole har alt du trenger til kunst og håndverk.

På Elverum folkehøgskole får du alle materialer etter behov. Du tar med deg din ska­per­glede og nys­gjer­rig­het – sup­pler gjerne med foto­ka­mera og lap­top hvis du har. Det er i tillegg lurt med arbeidstøy som tåler en malingsflekk eller ti.

På skolen har vi mange kunst- og håndverksrelaterte valgfag med spesialrom for videoredigering, grafisk design, glassfusing og mørkeromsarbeid. Dette gir deg mulighet til å utforske enda flere kunstformer og teknikker.

Verksteder for Kunst/Opplevelser

  • Kunstsal/atelier
  • Verksted for tre og lær
  • Keramikkverksted
  • Mac-rom for film og design
  • Fotostudio
  • Mørkerom

Skolen har verktøy og materialer.

Forutsetninger

Hva trenger jeg?

På Kunst/Opplevelser må du ha lyst til å arbeide kreativt og oppleve nye steder og kulturer. Du trenger ingen forkunnskaper og vil få individuell veiledning. Skolen har verktøy og materialer, men ta med kamera og laptop hvis du har. Du må ha gyldig pass, reiseforsikring og europeisk helsetrygdekort.

I tillegg trenger du klær som tåler en malingsflekk eller ti.

Elverum folkehøgskole Kunst Opplevelser elev bøyer ståltråd til ordet Love

Søknad

Søk på Kunst/Opplevelser

Søknad kan sendes fra og med 1. oktober høsten før det aktuelle skoleåret, og opptaket starter 1. februar. Dette er likt for alle folkehøgskolene.

Det er viktig å være tidlig ute da mange av våre linjer erfaringsmessig blir tidlig fulle, og vi har et begrenset antall plasser på hver linje.

Etter 1. februar vil søkere fortløpende få tilsendt tilbud om skoleplass så lenge det er plasser ledig. Tilbudet blir sendt i posten, på mail og på sms. Hvis du har fått tilbud om skoleplass, og har takket ja til dette, er du sikret skoleplass.

Blogginnlegg