Om skolen

Home / Informasjon / Om skolen

Skolen eies av Peer Væringsaasens Nationalfond. Den ligger i gangavstand til Elverum sentrum, som har alt et urbant liv kan gi. Det er kort veg til villmark, Trysilfjellet og gode tog- og bussforbindelser til Oslo/Gardermoen.

Skoleanlegget er bygget i tradisjonell Østerdalsstil og ligger naturskjønt til mellom Glomma og Sagtjernet.  På skoleområdet har vi bla. egen fotballbane og sandvolleyballbane, store grøntarealer og nærhet til badeplasser og fiskemuligheter ved Sagtjernet og Glomma. Om vinteren har vi egen terrengpark for snowboard/ski.

Skoleåret og søknad

Skoleåret består av 33 uker med 16,5 uke høst og vår. For vårsemesteret velger du valgfag på nytt. Vi har høstferie, juleferie, vinterferie og påskeferie på lik linje med andre skoleslag. 2 studiepoeng til høyere utdanning  får du ved gjennomføring av et skoleår med minst 90 % oppmøte.

Opptaket til hvert skoleår starter 1. februar før kommende skoleår, men søke kan du gjøre fra 1. oktober høsten før. Dette er likt for alle folkehøgskolene. Det er viktig å være tidlig ute da mange av våre linjer erfaringsmessig blir tidlig fulle, og vi har et begrenset antall plasser på de ulike linjene. Det er også viktig å levere en komplett søknad – dvs med nødvendige vedlegg.

For alle som ikke har fullført videregående er det tilstrekkelig med den siste karakterutskrift du har når du søker. Har du stort fravær er det lurt å dokumentere dette dersom du har en årsak til fraværet.

Kontakt oss

Send oss en epost. Vi vil svare deg så snart vi har mulighet.

Ikke lesbart? Endre tekst. captcha txt

Tast inn ditt søk og trykk Enter for å søke