Fotoapparat. Ikon

Linje

Foto/Opplevelser

Folkehøgskole og foto! Vi har fokus på foto, med innslag av film, design og web. Det er linja for deg som liker å reise og ta bilder, og i København, Berlin, Wien, Praha, Roma og Lofoten får du unike motiver. Vi har studio, mørkerom, låneutstyr, drone og alle Adobe-programmene!

Om Fotolinja

Foto og opplevelser på Elverum folkehøgskole

Øns­ker du å leke, lære og eksperimentere med fototeknikk, Photoshop, mørke­rom og stu­dio­fo­to­gra­fe­ring? Vil du reise og ta bilder i København, Berlin, Wien, Praha, Roma og Lofoten?

Foto­linja er for deg som er glad i å ta bil­der og som ønsker å reise mye. Enten du er nybe­gyn­ner eller erfa­ren hobby­fo­to­graf, får du solid innføring og påfyll. Vi arbeider med alt fra grunn­leg­gende tek­nik­ker til avan­sert digi­tal bilderedigering. Vi jobber digitalt og analogt – fra kameradrone til mørkerom.

Opplevelser, foto og studieturer

For at du hele tiden skal ha spen­nende motiver, legger vi vekt på opplevelser. Du lærer deg å skape minneverdige øyeblikk – både hjemme og borte. Vi planlegger gode turer sammen, og reiser på en trygg måte. Slik blir du vant til å ta deg frem, med kamera i hånda. På Elverum folkehøgskule lærer du å oppdage gode bildemuligher, enten det er en grå høstmorgen, på studietur eller i studio.

Du vil jobbe mye med storytelling – et viktig begrep innen fotografering. Hva vil du fortelle med bildene dine? Hvordan kan komposisjon og stiler forsterke historien?

Skolens linjer er en kjemperessurs. Du får tilgang på gode motiver i alle sjangere, enten du vil være snowboardfotograf, ta konsertbilder eller gjøre en kunstnerisk studioshoot.

Pris

Rom med eget bad
113 300,-
Rom og felles bad
107 500,-

Studiet støttes av Statens Lånekasse.
Les mer om priser.

Lærer

Eivind Høimyr

Foto i praksis – med film, design og nettproduksjon.

Under­vis­nin­gen er prak­tisk, med den nødvendige teorien i bunn. Vi vil at du skal foto­gra­fere mest mulig, og du får de tek­niske og prak­tiske rådene som er nød­ven­dig for at du skal lykkes. Under­vis­nin­gen til­pas­ses den enkelte elev og gjen­nom­fø­res med opp­læ­ring, instruk­sjon, til­rette­leg­ging og veiledning.

Foto er i dag tett knyttet til film, design og web. Du lager animasjonsfilm, musikkvideo, plakater og magasinforsider. I tillegg må alle fotografer med respekt for seg selv ha en online portfolio. Dette har du når skoleåret er slutt.

Bilder du tar gjennom året legges i vårt Free Stock Photo-galleri – en bildebank som ligger åpen og tilgjengelig på skolens nettside. Kanskje vil noen bruke nettopp ditt bilde på en nettside, en plakat eller et cd-cover?

På fotolinja trenger du et digitalt speilreflekskamera og en bærbar PC. Ta også med deg analogt kamera om du har. Skolen har fotostudio og mørkerom som du har fri tilgang til. Vi har også et Mac-rom for design og videoproduksjon. Alle elever på fotolinja får Adobe Photoshop, og ubegrensa med analog film og fremkallingspapir.

Hvert semester velger du dine beste arbeider og lager fotoutstilling med klassen. Skoleåret avsluttes med en storslått avgangsutstilling. Du blir også med på å sette tydelig preg på hele skoleområdet gjennom utstillinger på veggene.

Silhuett av fotograf foran farget vegg

Emner

 • Kamerateknikk
 • Blitz og lyssetting
 • Komposisjon og storytelling
 • Redigering og manipulering
 • Retrofoto og mørkerom
 • Utstilling
 • Web
 • Grafisk design
 • Film og animasjon
 • Reise

Teknikker/sjangere

 • Street photography
 • Studiofoto og mote
 • Natur og dyreliv
 • Reise- og dokumentarfoto
 • Portrett
 • Svart/hvitt
 • Konsertfoto
 • Stjernefoto
 • Light painting
 • Timelapse

Studieturer

Studieturer

København

Berlin

Wien

Praha

Lofoten

Roma

Fotolinja reiser mye. Vi bruker god tid på turplanlegging, og du blir aktivt med på å legge opp programmet. Vi utarbeider studieturer der vi opplever mye, skaper gode fotoøyeblikk og besøker fantastiske fotoreisemål. Så lenge turen ikke krever noe annet reiser vi lett (håndbagasje og kamerabagg), og bor enkelt (hostell).

Vi starter med en turer til København i Oktober, og Berlin før jul. Begge byene tilbyr alt man kan ønske av severdigheter og storbyliv. Vi jobber med reisefoto, street photography og kamerateknikk. Du får oppleve World Press Photo-utstillingen, Tivoli, Berlin-muren, Triumfbuen, Brandenburger Tor og mye, mye mer. Det blir «kodak moments» på rekke og rad.

I vårsemesteret reiser vi til Wien og Praha. To fantastiske byer som blander det historiske med det moderne. Du får gode muligheter til å fylle opp minnekortet. I Praha møter vi Musikkproduksjon – Live/Studio og ser dem spille konsert. Vi er konsertfotografer, gjør liveopptak og spiller inn musikkvideo.

Lofoten er fantastisk i mars, og anses av mange som ett av verdens topp ti reisemål. Du blir med på jakt etter nordlys og spektakulær natur.

Årets siste reise går til Roma – byen for kjærlighet, pizza og de mest utrolige bygninger og monumenter – 2000 år gamle! Forum Romanum, Pantheon, Coloseum og Vatikanet er bare noen få høydepunkter.

Foruten reisene utenfor Norge tar vi opplevelsesdelen av linjenavnet på alvor, og drar på utflukter både i og utenfor Elverum for å variere teknikker og location.

Bilder og film

Film
Bildegallerier
#efhs_foto på Instagram